Heb je een ongeluk gekregen met je auto? Vervelend, want waarschijnlijk heb je veel schade aan je auto. Hierdoor moet je vaak de auto opnieuw laten keuren en hier komt de auto niet altijd doorheen. Vaak moet je de auto laten maken bij een garage met ervaring. Dit kan veel geld kosten afhankelijk van de schade die je hebt aan je voertuig. Soms kunnen de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van je auto en dan is het niet de moeite waard om deze te laten maken. Je kunt de auto dan het beste verkopen en dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Hoe verkoop je een sloopauto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je precies weet wat je moet doen met je sloopauto.

Verkopen op het internet

Een sloopauto is natuurlijk een auto met veel schade, maar valt niet onder schadeauto’s. Schadeauto’s kunnen namelijk nog voor een redelijk bedrag gemaakt worden. Bij een sloopauto is dit het helemaal niet waard en wordt er vaak nog alleen gekeken naar de onderdelen. Sommige onderdelen kunnen nog wat waard zijn, maar dit ligt het aan het model en het merk. Je sloopauto op het internet verkopen is daarom ingewikkeld en dit kan in sommige gevallen maanden duren. Vaak is dit niet de moeite waard, omdat je op deze manier nog maandenlang vaste lasten moet betalen voor het voertuig. Denk hierbij aan de vaste lasten, zoals de autoverzekering en de belasting. Je kunt je auto veel beter verkopen aan de autosloperij, maar waarom? Je leest het hieronder.

Waarom sloopauto verkopen aan sloperij?

Je kunt de sloopauto veel beter naar de sloperij te brengen. Op deze manier kun je veel sneller van je auto af zijn en krijg je hier zelfs een kleine vergoeding voor. Doe dit wel bij een erkende sloperij, zodat ze een vrijwaring code voor je auto kunnen regelen. Op deze manier hoef je geen belasting meer te betalen voor je voertuig en ben je er ook direct vanaf. De sloperij zorgt ervoor dat de sloopauto helemaal verwerkt worden. Vaak halen ze waardevolle onderdelen onder de auto vandaan en verkopen ze deze door. Deze onderdelen worden opgeslagen en er zijn vaak veel kopers, die hier interesse in hebben. Daarnaast verkopen ze ook het oud ijzer van de sloopauto en vormt dit ook de vergoeding die je krijgt voor je sloopauto.