Een autodemontage bedrijf is een bedrijf dat zich bezighoudt met op een milieuvriendelijke manier de auto’s te verwerken. Ze kopen voertuigen in en dat zijn vaak auto’s met veel schade, die niet meer gebruikt kunnen worden. Deze slopen ze helemaal en dit wordt in andere woorden ook wel autodemontage genoemd. Het is een nieuw woord en de auto wordt helemaal gesloopt en er blijft niets meer van over. In het verleden waren er nog wel eens auto kerkhofjes met veel auto’s, die vloeistoffen lekken. Dit is slecht voor het milieu en daarom zijn er tegenwoordig alleen erkende autodemontage bedrijven. Deze bedrijven zijn erkend door het RDW en het ARN. Wanneer maak je gebruik van een sloperij? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wanneer maak je gebruik van een sloperij?

Er zijn verschillende manieren waarop je gebruik kunt maken van een autodemontage bedrijf. Dit wordt ook wel een sloperij genoemd en deze sloopt voornamelijk sloopauto’s. Daarnaast handelen ze ook vaak in schadeauto’s en natuurlijk in tweedehands-onderdelen. Wanneer je een auto hebt die niet meer door de keuring heen komt, moet je deze altijd laten maken. Het laten maken van je auto kan veel geld kosten en met veel tweedehands voertuigen is dit niet de moeite waard. Wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van je auto, wordt het ook een sloopauto. Deze kun je het beste verkopen aan een sloperij, zodat je ook direct af bent van je voertuig. Deze kunnen namelijk je voertuig van je naam afhalen en duurzaam slopen. In de meeste gevallen krijg je ook een kleine vergoeding van de sloperij en ligt dit aan de oud ijzer prijs. Hoe zwaarder de sloopauto is, hoe meer geld je krijgt voor het voertuig.

Hoe werkt autodemontage?

Als je sloopauto binnenkomt bij de sloperij, wordt deze van je naam afgehaald bij het RDW. Dan gaan ze direct aan de slag met de demontage van het voertuig. Hierbij halen ze altijd alle vloeistoffen uit het voertuig, maar ook gevaarlijke stoffen zoals de accu. Wanneer dit gedaan is, halen ze alle onderdelen onder het voertuig vandaan. De waardevolle onderdelen worden opgeslagen in een magazijn en worden gebruikt voor de latere verkoop. Soms zijn de onderdelen veel geld waard en kan dit veel geld waard zijn. Als de sloopauto geen waarde meer heeft, wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht.