Schade op je auto meestal een van de vervelendste dingen die er zijn. Al helemaal als het veroorzaakt is door iemand anders. Het kan zijn dat je auto zo erg stuk is dat hij niet meer de weg op mag en een WOK status heeft. Dan zijn er twee opties om dit te regelen. Je kan namelijk je auto laten repareren, maar die kosten kunnen nog wel is enorm duur zijn. Als de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto dan is het meestal niet slim om de auto te laten repareren. Je kan dan het beste je auto verkopen. Hoe dat in zijn werk gaat, gaan we je in deze blog uitleggen. 

Auto verkopen

Als je een schadeauto hebt wil je deze natuurlijk vaak zo snel mogelijk verkopen dit doe je door je auto op een schadeauto website te zetten. Zo kun je de auto verkopen aan iemand die hem wilt hebben om er bijvoorbeeld aan te klussen. Dit kan wel enige tijd duren en je wilt hem het liefste zo snel mogelijk weg hebben zodat je geen verzekering en belasting meer hoeft te betalen. Dan kun je de auto het beste verkopen aan een autosloperij die zorgen ervoor dat je niks hoeft te betalen voor de auto. En ze gaan milieuvriendelijk te werk.

Autosloperij

Je hebt ervoor gekozen om je auto naar de autosloperij te brengen dat gaat als volgt. Je kiest een autosloperij uit die erkend is door het RDW, anders kunnen er problemen ontstaan met de auto van je naam afhalen. Daarna is het handig om te weten of ze je auto kunnen ophalen of niet. Het kan wel zo zijn dat er dan een klein deel van de vergoeding afgaat. Als je auto bij de autosloperij is dan gaan ze hem helemaal uit elkaar halen en kijken welke onderdelen er nog gebruikt kunnen worden. Een aantal onderdelen gaan door voor de tweedehands verkoop en de rest wordt naar de recycling gebracht. Vervolgens gaan ze kijken hoe veel oud ijzer de auto oplevert en of hij wel of niet geschikt is geweest voor de onderdelen en hoe zwaar de auto weegt. Aan de hand daarvan krijg je een kleine vergoeding die vergoeding ligt ergens tussen de 150 en 900 euro. De meeste mensen krijgen er 250 euro voor, maar het kan zijn dat jouw auto meer oplevert.